indexbiografiabotigaagendadescarreguescontacte

Presentació de cels de sal
16-11-2016

El proper 26 de novembre a la Casa de Cultura del seu poble, Josep Orihuel, el poeta pegolí de les emocions presentarà el seu tercer llibre de poemes: “Cels de Sal”, on recull la mirada senzilla, immensa i pura cap a la vida en general i la mar en particular. La selecció presenta majoritàriament treballs de l’autor escrits fa una dècada i trenca amb la trilogia iniciada amb “L’àmbit prohibit” (a l’any 2000) i “Pels camins dels somnis” (2004).

Orihuel estima la vida amb una senzillesa apassionant i això el permet extraure a cada moment, a cada instant, una mirada alternativa a la de la resta de persones. Però a més, Orihuel es capaç de transmetre a un paper eixa visió seua amb una facilitat i nitidesa admirable. Això ens permet no sols identificar-nos amb el sentir del poeta si no traslladar-nos personalment a l’instant observat.

El llibre ha estat prologat per l’artista multidisciplinari Pep Soler i la teclista de Lilit i Dionís, Clàudia Ortolà “Catxumba”. En el seu pròleg l’escriptor denier qualifica a Orihuel com “un personatge d’aquest temps que es situa davant la vida amb la necessitat de compondre’s i recompondre’s a cada pas”.

Per la seua Banda, “Catxumba” descriu la present obra d’Orihuel com “un viatge per la seua mar i pels somriures de la seua gent de caràcter amable i alegre que equilibren el seu univers”. Un món, el del poeta pegolí, on “l’acadèmia i la raó queden desplaçats per a donar pas al súmmum de la creació (poètica en aquest cas): El cor”.

La presentació del llibre serà a partir de les 19:30 i comptarà amb la presència del periodista i director de l’Escola de Teatre de Pego i Oliva, César Monzonís. A l’acte, Claudià Ortolà presentarà una exposició d’aquarel·les basades en el llibre, a més de posar música pròpia a diversos poemes que seran recitats per l’autor.

COMENTARIS


Sigues el primer en escriure un comentari

ESCRIU EL TEU COMENTARI

Nom:
Comentari: